Cosmica Presenterer

Nytelse

Effektiv solbeskyttelse | Fuktighetsgivende | Beskytter huden

De fleste av oss elsker sol og sommer. Vi trenger solen for å føle oss bra, for å være i stand til å danne viktig vitamin D og for bare å nyte. Med våre solprodukter kan du nyte solen i visshet om at du får rikelig med fuktighet som hindrer at huden din til eldes for tidlig.

Slik fungerer det:

Solens UV-stråler - UVA og UVB - kan skade huden din, få den til å eldes raskere, og i verste fall forårsake hudkreft. Derfor er det viktig å bruke solbeskyttelse – aller helst en som er tilpasset din hudtype.

Sola trygt i sommer

SPF, eller Sun Protection Factor, er et mål på solbeskyttelsens evne til å motvirke UV-stråler fra å skade huden. Avhengig av din hudtype og hvor sterk solen er, tar det ulik tid før ubeskyttet hud blir rød. Med en solkrem med SPF 15, får du i teorien en beskyttelse som hjelper huden fra å bli rød 15 ganger lenger. Den virkelige beskyttelsen avhenger likevel av mange andre faktorer. Hvor tykt du smører på, om du bader eller svetter mye, eller er i skyggen.

Vær generøs med solbeskyttelsen og husk at du kan brenne deg raskere hvis du ikke bruker solbeskyttelse – og du blir ikke brun raskere selv om du sparer på solbeskyttelsen eller brukere en lavere faktor.

Det er også viktig å tilpasse solbeskyttelsen etter de ulike årstidene: Om du er på ferie på sydligere breddegrader eller kanskje nyter en dag på sjøen eller i skibakken, er det viktig med god og riktig beskyttelse mot solens stråler. Fortsett å nyte solen. Og sol deg forsiktig.

Nyt solen uten bekymringer. Slik gjør du:
 1. En håndfull med solkrem er tilstrekkelig mengde for riktig beskyttelse
 2. Lag på lag. Smør inn huden to ganger etter hverandre og la lagene tørke mellom hver påsmøring. Da er du trygg på at du har riktig mengde.
 3. Påfør solbeskyttelsen i sirkler. Hvis du påfører solbeskyttelsen med rette, store bevegelser, er det lett å hoppe over steder. Husk også å smøre deg inn 20 minutter før huden utsettes for solen.
 4. Smør etter spraying. For å være sikker på å dekke hele huden er det viktig å gni ut spray etter påføring, fordi dosen er liten og dekker ujevnt.
 5. En del av gangen. Det er lett å ha fokus på enkelte områder og glemme andre. En smart måte å motvirke dette på, er å dele kroppen inn i ulike områder og konsentrere seg om en del av gangen.
 6. Ansikt og skuldre er noen av våre mest sol-sensitive områder. Men det er flere. Nesetippen, ører, hårfestet, fotsålene og et skallet hodet, er områder som er lette å glemme.
 7. Dagens første smøring er den viktigste. Og siden det tar en stund for solbeskyttelsen å trekke inn, bør du smøre deg 20 minutter før du går ut i solen. Da har du også tid til to lag, og solbeskyttelsen rekker å trekke inn i huden og gi effekt i tide til du utsettes for solstrålene.
 8. Hver annen eller tredje time. Dette er passende tidspunkter å smøre deg selv eller barna dine når du er ute og nyter solen.
 9. Smør mer etter et bad. Selv om vannet kjøler så beskytter det deg ikke mot UV-stråling. Velg derfor produkter som er ekstra vannfaste, slik at beskyttelsen opprettholdes mens du bader.
 10. Smør også etter solnedgang. Når solen har gått ned og du har vasket av deg solbeskyttelsen, er det lurt å smøre deg inn med forfriskende og fuktighetsgivende after sun produkter som tar vare på huden.
 11. Det beste er at du soler deg om morgen og på ettermiddagen, og at du er i skyggen når solen er sterkest. Dette reduserer risikoen for solskader, og du får en fin brunfarge som vare lenger. Kjenner du at huden strammer eller brenner, bør du ta deg en dag i skyggen eller bruke klær som dekker huden, slik at huden får tid til å hente seg inn.