Cosmica Presenterer

Ro

Solbeskyttelse for hele familien | Fuktighetsgivende | Enkelt

Å nyte solen i ferien eller på en vanlig hverdag handler ikke bare om solbeskyttelse. For at både store og små skal føle seg bra og ha det gøy, er det viktig at huden får masse fuktighet. Når du er sikker på at hele familien er riktig beskyttet mot solen, kan du nyte livet i ro og mak. Lærer du deg hvordan du beskytter huden, kan selv de minste nyte og leke i solen uten at du behøver å bekymre deg.

Nyt solen med barna dine, uten bekymringer. Slik gjør du:
 1. For barn er barnets håndfull tilstrekkelig mengde med solbeskyttelse.
 2. Lag på lag. Smør inn huden to ganger etter hverandre og la lagene tørke mellom hver påsmøring. Da er du trygg på at du har riktig mengde.
 3. Påfør solbeskyttelsen i sirkler. Hvis du påfører solbeskyttelsen med rette, store bevegelser, er det lett å hoppe over steder. Husk også å smøre deg inn 20 minutter før huden utsettes for solen.
 4. Smør etter spraying. For å være sikker på å dekke hele huden er det viktig å gni ut spray etter påføring, fordi dosen er liten og dekker ujevnt.
 5. En del av gangen. Det er lett å ha fokus på enkelte områder og glemme andre. En smart måte å unngå dette på, er å dele kroppen inn i ulike områder og konsentrere seg om en del av gangen.
 6. Ansikt og skuldre er noen av våre mest sol-sensitive områder. Men det er flere. Nesetippen, ører, hårfestet, fotsålene og et skallet hodet, er områder som er lette å glemme.
 7. Dagens første smøring er den viktigste. Og siden det tar en stund for solbeskyttelsen å trekke inn, bør du smøre deg 20 minutter før du går ut i solen. Da har du også tid til to lag, og solbeskyttelsen rekker å trekke inn i huden og gi effekt i tide til du utsettes for solstrålene.
 8. Hver annen eller tredje time. Dette er passende tidspunkter å smøre deg selv eller barna dine når du er ute og nyter solen.
 9. Smør mer etter et bad. Selv om vannet kjøler så beskytter det deg ikke mot UV-stråling. Velg derfor produkter som er ekstra vannfaste, slik at beskyttelsen opprettholdes mens du bader.
 10. Smør også etter solnedgang. Når solen har gått ned og du har vasket av deg solbeskyttelsen, er det lurt å smøre deg inn med forfriskende og fuktighetsgivende after sun produkter som tar vare på huden.
 11. Det beste er at du soler deg om morgen og på ettermiddagen, og at du er i skyggen når solen er sterkest. Dette reduserer risikoen for solskader og du får en fin brunfarge som vare lenger. Kjenner du at huden strammer eller brenner, bør du ta deg en dag i skyggen eller bruke klær som dekker huden, slik at huden får tid til å hente seg inn.