Alt om peptider og niacinamid

To av hudpleiens stjerneingredienser er niacinamid og peptider. Produktutvikleren bak Cosmica og kjemiker Izabela Norin forteller hvorfor du bør bruke disse ingrediensene i rutinen din.

Niacinamid er en multifunksjonell superingrediens

Hva er niacinamid?
Niacinamid er vitamin B3 som vi har naturlig i kroppen vår. Det er et kjempeviktig vitamin som har veldig gode funksjoner i huden. Vitaminet reduserer blant annet rynker og fine linjer, øker hudens elastisitet ettersom niacinamid bidrar til å produsere og beskytte kollagenet. Den bidrar også til å lysne pigmentflekker som kan komme av sol eller aldring.

Hvorfor skal man bruke niacinamid?
Det er en multifunksjonell superingrediens som hjelper til med mange ulike problemer som for eksempel rynker, fine linjer, pigmentflekker og styrker hudbarrieren. Niacinamid kan kombineres med mange andre ingredienser.

Hvem passer niacinamid for?
En veldig stor målgruppe. Ingrediensen passer for alle hudtyper og har flere positive effekter på huden.

Hvorfor bruker man niacinamid i anti-age produkter?
Fordi ingrediensen er så effektiv mot pigmentflekker og rynker, samt øker elastisiteten. Med alderen mister huden sin elastisitet, fine linjer og rynker blir mer fremtredende og hudens struktur forandres.

Peptider virker i dybden

Hva er peptider i hudpleie?
Det er en veldig bred gruppe av små proteiner som består av korte aminosyrer, som kan beskrives som små nøkler til ulike prosesser i huden. Alt som skjer i huden styres av enzymer eller peptider, derfor er det viktig å finne nøklene som åpner de ulike funksjonene som for eksempel at huden skal kunne produsere egne komponenter som hyaluronsyre, elastin og kollagen. Peptidene skreddersys og i serien Age Delay har vi nøkler som hjelper huden med å produsere mer kollagen og hyaluronsyre.

Hvorfor skal man bruke peptider?
Peptider er små molekyler som trenger lengre ned i huden, noe som gjør at de virker i dypere deler av huden og dermed gir et bedre resultat.

Hva gjør peptider for huden?
Masse forskjellig! I Age Delay Night Cream finnes for eksempel en peptid som er designet for å stimulere produksjon av hudens egne komponenter som for eksempel hyaluronsyre og kollagen. Mens øyekremen bygger på andre peptider som er effektive mot poser under øynene.

Hvem passer peptider for?
De med litt eldre hud som vil øke hudens elastisitet og redusere rynker. Det er smart å forsøke å angripe det man opplever er problemet fra ulike hold. Derfor er det viktig å bruke ulike aktive ingredienser. Har du flere ingredienser som jobber for det samme, som niacinamid og peptider, men fungerer på ulike måter i huden, vil du få en bedre effekt.

Hvorfor bruker man peptider i anti-age produkter?
Fordi peptider er så effektive. De syntetiske peptidene vi bruker i Age Delay ligner de som kroppen produserer naturlig, som for eksempel de som medvirker i kollagen- og hyaluronsyreproduksjonen.

Age Delay Day Cream Dry SkinDagkrem som utsetter hudens aldring
Age Delay Day Cream Normal SkinDagkrem som utsetter hudens aldring
Age Delay Night Cream Dry SkinNattkrem som øker kollagenproduksjonen