Eksperten- forteller alt om atopisk hud

Røde utslett som klør og svir kan virke skremmende og ikke minst ubehagelig. Det er derimot ikke uvanlig, og det finnes hjelp å få. ACOs Medical & Scientific manager Karin Calander beskriver atopisk eksem.

HVEM FÅR ATOPISK EKSEM?

Atopisk eksem, også kalt barneeksem, er vanligst hos små barn, men kan ramme både eldre barn og voksne. Ca. 20 % av alle barn i Norge har eller har hatt eksem før de er seks år gamle. Atopisk eksem kan oppstå på ulike steder på kroppen, avhengig av alder.

HVA ER ATOPISK EKSEM?

Det er en av de vanligste formene for eksem og er en betennelse i huden som kan oppstå hvis hudbarrieren har blitt svekket og man har en ubalanse i immunforsvaret. Hudbarrierens oppgave er å beskytte huden mot uttørking og forhindre at for eksempel bakterier og irriterende stoffer kan trenge inn og gjøre huden betent.

HVA ER SYMPTOMENE?

Typiske symptomer er kløe, rødt og knudrete utslett samt en generelt tørr hud.

HVORDAN BEHANDLES EKSEMET?

Atopisk eksem er en kronisk sykdom og kan ikke kureres, men man kan holde den i sjakk og begrense utbruddene med riktig fuktighetsbevarende behandling. Det er viktig å behandle inflammasjonen. Forhør deg med din fastlege eller apoteket om hva som er riktig behandling.

Når du har atopisk eksem, er det viktig å smøre inn huden regelmessig med en god fuktighetsbevarende krem for å styrke hudbarrieren og redusere risikoen for nytt eksem. Ved å bruke en fuktighetskrem som er klinisk testet og spesielt utviklet for tørr hud og eksem, kan man redusere risikoen for tilbakefall av eksem.

VIKTIG Å TENKE PÅ!

Smør om nødvendig, helst flere ganger daglig og gjerne når du har vært i kontakt med vann. Smør på rikelig hver gang. Bruk en fuktighetsbevarende krem med dokumentert effekt som behandler tørr hud og styrker hudbarrieren. Vi anbefaler å unngå sterke såper som kan være med å tørke ut og irritere huden. Bruk heller en kroppsrengjøring som er mild og skånsom mot den følsomme huden.

Produkter for atopisk hud
Canoderm Krem 500 gMygjørende fuktighetskrem for tørr hud, forebygger tilbakefall av atopisk eksem (legemiddel)
Canoderm Krem 100 gMygjørende fuktighetskrem for tørr hud, forebygger tilbakefall av atopisk eksem (legemiddel)
Cano+ Moisturizing Body SprayFuktighetsgivende spray mot tørr hud og kløe
Tørr hud / Eksem

Kulde, vind og vann er noen av faktorene som kan slite hardt på hudbarrieren og føre til tørr hud og eksem. Vi lærer deg hvordan du kan behandle og lindre plagene.

Canoderm - det er forskjell pa krem og krem

Ved behandling av tørr hud og eksem er det viktig å styrke og beskytte hudbarrieren. Canoderm er Norges best dokumenterte fuktighetskrem.

Canoderm 5 % krem (karbamid) er et reseptfritt legemiddel mot tørr hud og til forebygging av tilbakefall av atopisk eksem. Les pakningsvedlegget nøye før bruk. ACO Hud Nordic AB.

Cano+ Moisturizing Body Spray er klassifiert som medisinsk utstyr. Les pakningsvedlegget nøye før bruk.