RÅD & TIPS

Vi har samlet alt du trenger å vite om ulike hudtilstander, veien til en bedre hud og hvordan du skal gå frem i valget av hudpleieprodukter. Les våre beste råd og tips!

Ceramider – helten som styrker og beskytter hudbarrieren

Ønsker du en sunn og hydrert hud som tåler hardt vær og andre ytre påvirkninger, er ceramider en veldig god investering for din hudpleierutine. La ACO Repair Cream bli din nye hudpleiehelt!

Slik bruker du din nye hverdagshelt ACO Repair Cream

Sprukne neglebånd, tørre barnekinn eller sviende gnagsår på lårene etter trening. Våre hudproblemer i hverdagen kan være ulike. Løsningen er imidlertid den samme: styrkende, mykgjørende og reparerende ACO Repair Cream.

Age delay + For hudens behov etter overgangsalderen

Spenstig, smidig og strålende – selvfølgelig kan du holde huden strålende etter overgangsalderen. Den nye hudpleieserien Age Delay+ er fullstappet med ingredienser som gir fuktighet, fasthet og glød.

Age Delay utsetter hudens aldring

Med tiden reduseres hudens elastisitet og rynker, og fine linjer blir mer fremtredende – det er helt naturlig. Cosmica presenterer nå nye Age Delay, en serie som hjelper huden med å gjenopprette sin fuktighet, glød og spenst.

Alt du trenger a vite om solbeskyttelse

Solbeskyttelse er et emne som interesserer mange. Cosmicas ekspert Maria Matsson gir deg svar på de vanligste spørsmålene rundt solbeskyttelse.

Alt om peptider og niacinamid

To av hudpleiens stjerneingredienser er niacinamid og peptider. Produktutvikleren bak Cosmica og kjemiker Izabela Norin forteller hvorfor du bør bruke disse ingrediensene i rutinen din.

Ansiktsolje hudkjaerlighet i en liten dråpe

Renewing Face Oil er en redder i nøden for tørr hud. Med noen dråper morgen og kveld gir du huden næring og beskyttelse, motvirker tegn på aldring og gir huden glød.

Bli kvitt mørke ringer

Dårlig søvn, allergi eller ganske enkelt genetisk – det er mange årsaker til mørke ringer og poser under øynene. Men det finnes løsninger!

Boost med serum og oljer

For mange er serum fortsatt et ukjent produkt, men serum er virkelig en superhelt i hudpleien. Du vil lure på hvordan i all verden du klarte deg uten!

Brun uten sol- cosmica gir deg svaret

Selvbruning er det perfekte produktet når du ønsker en rask og fin solkysset farge. Cosmica svarer på de vanligste spørsmålene rundt Brun uten sol!

Canoderm - det er forskjell pa krem og krem

Ved behandling av tørr hud og eksem er det viktig å styrke og beskytte hudbarrieren. Canoderm er Norges best dokumenterte fuktighetskrem.

Caprooyl Phytosphingosine neste generasjons ceramid

Ceramider kalles noen ganger for helteingredienser i hudpleie for moden hud. Nå finnes Caprooyl Phytosphingosine, en kortkjedet ceramid med unike egenskaper som både strammer opp huden og gjør den spenstig – blant annet fordi den jobber i alle hudens lag samtidig, både på hudoverflaten og i dybden.

Cosmica svarer- hudpleie for moden hud

Med årene forandres huden, derfor er det viktig å tilpasse hudpleien din etter alderen din. Cosmica gir deg svar på de vanligste spørsmålene.

Den følsomme babyhuden

Vi vil bare det aller beste for de minste, og derfor er det viktig å velge produkter med omhu. ACO har en rekke ulike produkter også for den lille kroppen.

Eksfolier mer

Huden kan trenge hjelp til å bli kvitt døde hudceller. Eksfolierende produkter gir en rekke fordeler, som mer glød og jevnere hudoverflate.

Eksperten forteller! Alt om prebiotika

Probiotika og prebiotika kobles ofte til gode bakterier i magen og tarmfloraen, men er også en fordel i hudpleie. Cosmicas ekspert gir deg svar på alt du trenger å vite om prebiotika.

Eksperten gir råd- alt om intimpleie

Ofte bruker man samme kroppsvask på hele kroppen, men underlivet er faktisk et følsomt område som man bør pleie med de riktige produktene. ACOs produktutvikler Izabela Norin forteller hvorfor.

Eksperten- forteller alt om atopisk hud

Røde utslett som klør og svir kan virke skremmende og ikke minst ubehagelig. Det er derimot ikke uvanlig, og det finnes hjelp å få. ACOs Medical & Scientific manager Karin Calander beskriver atopisk eksem.

Fem ting du ikke visste om huden

Hva er egentlig hudens normale pH-verdi, og hva innebærer en hud i balanse? Her kommer fem ting du kanskje ikke visste om huden.

Forskningen bak Cosmica sine to nye serum

Cosmica sine to nye serum Glow Booster og Hydrating Booster inneholder de kraftige ingrediensene vitamin C og trippel hyaluronsyre som virker effektivt på huden. Men hvordan? Bli med oss på et dypdykk i molekylverdenen!

Førstehjelp for sensitiv hud

Tørr og stram hud som lett blir rød og kan klø – her finner du alt du trenger å vite om hvordan du pleier sensitiv hud – en hudtilstand som er veldig vanlig her i Norden.

Go go glow!

Grunnlaget for et ansikt med fin glød ligger i hudpleien. Vi hjelper deg med en glød til misunnelse. Huden vil bli myk, glatt og strålende!

Huden etter overgangsalderen- en ny fase

Etter overgangsalderen blir huden tørrere, tynnere og mer ujevn. Det skyldes helt naturlige biologiske prosesser. Men når du vet hva huden din trenger i denne nye fasen, kan du fortsatt holde den smidig og spenstig.

Hudorm eller kvise- hva er forskjellen

Det er ikke alltid så lett å se forskjellen på en kvise og en hudorm (begge skyldes det samme). Vi forklarer forskjellen og hjelper deg med produktene for nettopp deg!

Hva er BHA/salisylsyre?

BHA/salisylsyre er en av de mest brukte ingrediensene i hudpleieprodukter innen eksfoliering, spesielt når det gjelder produkter som skal hemme, redusere og motvirke kviser og hudormer.

Hva er kollagen

Kollagen er et tilbakevendende ord når man snakker om anti-age og fine linjer. Men hva er egentlig kollagen, og hva menes med redusert kollagenproduksjon?

Hvorfor får jeg kviser?

Kviser og uren hud er like vanlig som uønsket, spesielt i ungdomsårene der ømme urenheter kan føles ekstra plagsomme. Hvorfor oppstår kviser og kan man motvirke dem? Hvorfor får jeg kviser? Kviser er vanligvis mer vanlige for tenåringshud enn voksen hud. Årsaken er de hormonelle endringene som skjer i puberteten. Dessverre spiller også gener en rolle. Hvis en eller begge foreldrene dine hadde mye kviser i tenårene, er sjansen stor for at du også vil få kviser. Andre faktorer som kan føre til urenheter er stress, for lite søvn og kosthold.

Håndeksem og torre hender

Tørre, kløende og røde hender som ikke vil gi seg – det kan være atopisk eksem. Slik tar du vare på dine tørre hender.

Sensitive Balance- for sensitiv hud

Lær deg mer om produktene i Cosmicas ansiktserie Sensitive Balance som er spesielt utviklet for sensitiv hud.

Når huden eldes

Over tid mister huden sin naturlige glød og kan bli tørr og sensitiv. Men med de riktige produktene gir du den modne huden de beste forutsetningene.

Når skal jeg begynne med anti-age

Sol, forurensning og en usunn livsstil er alle ting som bidrar til at huden eldes. Men når bør man egentlig begynne å bruke anti-age-produkter?

Nøye utvalgt nøye bortvalgt

Å finne den perfekte sammensetningen av ingredienser, er en kunst. Med 80 års kunnskap og egne laboratorier produserer vi det beste for våre forbrukere.

Oppdag hårserien fra Cosmica

Vakkert hår starter med en sunn hodebunn. Hårpleieserien Cosmica Hair Care gir deg både et sunt, vakkert hår og en hodebunn i balanse. Det har aldri vært enklere å få et hår som er både skinnende og sunt.

Riktig rens for din hudtype

Hemmeligheten bak en fin og vakker hud, er rens. Det finnes en rekke renseprodukter for ulike hudtyper. Hvilket passer deg best?

Riktig rens for kroppen

En måte å opprettholde kroppens naturlige fuktighet og pH-balanse på, er å velge milde rengjøringsprodukter for kroppen. Vi hjelper deg å finne det riktige produktet for din hud.

Rynker og linjer- det er en forskjell

Vi kan ikke forhindre aldring, men vi kan jobbe forebyggende og reduserende. Her er tipsene til hvordan du gir din vakre, modne hud de beste forutsetninger.

Sant eller feil hva vet du om aldring av huden

Stemmer det at du dagen etter at du har fylt 35 år må begynne å bruke en annen hudpleie, og kan en krem trylle bort alle rynker? Cosmica gir deg svar på noen vanlige myter.

Sant eller usant- alt om kviser

Sminke gir kviser, kviser smitter og svarte hudormer er skitt – vet du hva som egentlig er riktig om kviser og hudormer?

Sensitive Balance- for sensitiv hud

Lær deg mer om produktene i Cosmicas ansiktserie Sensitive Balance som er spesielt utviklet for sensitiv hud.

Serum superhelter for huden din

Glød, fylde, elastisitet og fuktighet – uansett hva huden din trenger akkurat nå, kan et kraftig og dyptvirkende serum gi riktig løft. Og ved å bytte eller legge til serum, kan du skreddersy hudpleierutinen din for hudens behov hver dag.

Slik fikser du den perfekte brunfargen

Selvbruning er det beste trikset for en solbrun (og sunn) farge – uten at man faktisk trenger å være i solen. Og det er ikke så vanskelig som det kan høres ut!

Slik får du kvisefri hud- trinn for trinn

Har huden din litt flere hudormer, kviser og utslett enn du skulle ønske? En gjennomtenkt hudpleierutine med gode produkter kan gjøre stor forskjell og både bidra til å motvirke og redusere urenhetene.

Slik utvikles en kvise

Noen urenheter forsvinner raskt, mens andre kviser vokser seg store og ildrøde. Hvordan oppstår faktisk kviser og kan man hindre at de oppstår i det hele tatt?

Smøreskole - slik tar du vare pa den tørre huden

Uansett om du opplever huden som normal eller tørr, er det viktig å smøre den. Hvor ofte skal man smøre, og hvor mye krem skal man bruke? Vi hjelper deg!

Smøreskole for den lille kroppen

Sommer betyr ofte lek og bading – og mye opphold i solen. Her er de beste smøretipsene for en solsikker sommer med barna.

Soleksem- eksperten forklarer

Små kløende prikker eller blemmer etter opphold i solen- det kan være soleksem, en vanlig hudtilstand som få vet hva er. ACO sin ekspert Sahar Ashkar forteller alt om soleksem.

Solguide- den riktige beskyttelsen for deg

Ordentlig smøring og riktig solbeskyttelse – det er helt avgjørende for en trygg sommer. Med Cosmicas solguide får du hjelp til å finne den beste solfaktoren for deg.

To glowhelter fra Cosmica

De virker umiddelbart og i dybden, tilfører fuktighet, glød, reduser fine linjer - avhengig av hva huden din trenger. Med Glow og Hydrating Booster skreddersyr du hudpleien din.