Smøreskole - slik tar du vare pa den tørre huden

Uansett om du opplever huden som normal eller tørr, er det viktig å smøre den. Hvor ofte skal man smøre, og hvor mye krem skal man bruke? Vi hjelper deg!

Ved tørr hud og eksem er det viktig å smøre seg ordentlig for å få riktig effekt. En grunnregel er å smøre kroppen to ganger om dagen og alltid etter dusj, bad og håndvask. At huden vil venne seg til å bli innsmurt og slutte å produsere talg, er en myte. Det er praktisk talt umulig å bruke for mye krem, men det er lett å bruke for lite. En voksen person skal bruke 170 gram mykgjørende krem per uke, fordelt på to innsmøringer per dag. En håndfull med krem vil være et omtrentlig mål. Andre viktige ting å tenke på: Du bør ikke dusje og bade mer enn du trenger, du bør bruke lunkent vann når du dusjer og en mild dusjsåpe som er uparfymert eller kanskje heller en dusjolje.

Produkter for tørr hud
Cano+ Moisturizing Body SprayFuktighetsgivende spray mot tørr hud og kløe
Canoderm Krem 500 gMygjørende fuktighetskrem for tørr hud, forebygger tilbakefall av atopisk eksem (legemiddel)
Canoderm Krem 100 gMygjørende fuktighetskrem for tørr hud, forebygger tilbakefall av atopisk eksem (legemiddel)
Mild Cleansing SoapMild mykgjørende såpe for tørr og sensitiv hud
Riktig rens for kroppen

En måte å opprettholde kroppens naturlige fuktighet og pH-balanse på, er å velge milde rengjøringsprodukter for kroppen. Vi hjelper deg å finne det riktige produktet for din hud.

Fem ting du ikke visste om huden

Hva er egentlig hudens normale pH-verdi, og hva innebærer en hud i balanse? Her kommer fem ting du kanskje ikke visste om huden.

Canoderm 5 % krem (karbamid) er et reseptfritt legemiddel mot tørr hud og til forebygging av tilbakefall av atopisk eksem. Les pakningsvedlegget nøye før bruk. ACO Hud Nordic AB.