HUDPLEIERUTINE FOR KOMBINERT HUD

Huden er ulik på forskjellige steder i ansiktet. T-sonen føles for eksempel fet ut, mens kinnene virker tørre.

1. Rens
Morgen og kveld

Kjennetegnet for den kombinerte huden, er at den kjennes forskjellig ut i ulike deler av ansiktet. Det vanligste er at T-sonen (panne, nese, hake) kjennes fet ut, mens kinnene virker tørre eller normale. Det er viktig at man ikke tørker ut huden – selv om T-sonen kan føles fet og mettet ut. Det fete partiet i ansiktet trenger fortsatt fuktighet, ellers kan hudoverflaten bli tørr, som igjen fører til at talgproduksjonen øker enda mer. Velg derfor et mildt renseprodukt, gjerne lotion, gel eller mousse, for å opprettholde fuktigheten og få huden i balanse, både på de tørre og fete partiene. Hvis du opplever en fet og blank T-sone, er det gunstig å bruke en eksfolierende rensemousse som fjerner døde hudceller og åpner tette porer, samtidig som den fjerner makeup uten å tørke ut huden. Ansiktet får dessuten en fin og naturlig glød uten en fet følelse.

Anbefalte produkter
Pure Glow Renewing Daily CleanserEksfolierende rensemousse med BHA-syre
Rebalancing Cleansing FoamEksfolierende rensemousse med AHA-syre
Refreshing Cleansing GelMild og såpefri rensegel
2. Olje
Morgen og kveld

Det som er vanlig for den kombinerte huden, er at kinnene føles overflatetørre med tørre flekker. Det er viktig å tilføre mer fuktighet på de tørre partiene. Med en nærende olje kan du fukte huden og gi den en fin glød. Unngå å smøre oljen på de fete partiene i ansiktet – det kan gi en blank og klebrig følelse.

Anbefalte produkter
Renewing Face OilAnsiktsolje som gir næring og glød
3. Øyekrem
Morgen og kveld

Huden rundt øynene er sensitiv, og mange har problemer med hevelse under øynene. Ved å bruke en øyekrem tilfører du fuktighet det sensitive øyeområdet, samtidig som kremen reduserer tørrhetsrynker og fine linjer.

Anbefalte produkter
Anti Age Smoothing Eye CreamFuktgivende øyekrem som reduserer rynker
4. Fuktighet
Morgen og kveld

De fete partiene i ansiktet må også holdes fuktet, ellers kan huden produsere mer talg. Bruk en pleiende dag- og nattkrem som fokuserer på å motvirke urenheter og matte ned blanke partier. Da er sarkosin, som finnes i både Cosmica Pure Glow Rebalancing Night Balm og Pure Glow Purifying Day Cream, en utmerket ingrediens. Men husk samtidig å gi huden godt med fuktighet. Hyaluronsyre binder fukt og gir huden bedre elastisitet.

Anbefalte produkter
Pure Glow Purifying Day CreamLett gelkrem med mattende effekt
Pure Glow Rebalancing Night BalmPleiede nattkrem med eksfolierende enzym
5. Det lille ekstra
Kveld, om nødvendig

Gi huden et løft ved å peele ansiktet en til to ganger i uken. Da får du fjernet døde hudceller, noe som gir mer glød. Dette kan du enten gjøre med en mekanisk peeling, med skrubbekorn, eller med enzymatisk peeling, som en mousse med BHA-syre. Hvis du har problemer med store porer, bør du velge en enzymatisk peeling med for eksempel BHA-syre. Vær forsiktig med å eksfoliere ansiktet på partiene du opplever som tørre og sensitive. Det kan skape irritasjon og skade hudbarrieren.

Anbefalte produkter
Cleansing ScrubEksfolierende og dyptrensende ansiktsskrubb
Pure Glow Renewing Daily CleanserEksfolierende rensemousse med BHA-syre