Fem ting du ikke visste om huden

Hva er egentlig hudens normale pH-verdi, og hva innebærer en hud i balanse? Her kommer fem ting du kanskje ikke visste om huden.

1.
Huden er kroppens største organ. Huden til et voksent menneske veier mellom tre og fire kilo og har et areal på ca. to kvadratmeter.

2.
Man snakker ofte om en hud som er i balanse. Det betyr at huden har det bra, er tilstrekkelig fuktet og ikke har betennelser, for eksempel akne eller eksem. Hudens pH-verdi skal ligge på 4,5 – 5,5. En lavere eller høyere pH-verdi kan altså skape – eller skyldes – et hudproblem.

3.
Vann er noe vi kommer i kontakt med flere ganger om dagen og kan virke uttørkende på huden. For sterke produkter kan sette huden i ubalanse gjennom irriterende ingredienser og en for høy pH-verdi. Det er derfor gunstig å bruke milde alternativer.

4.
Huden består av tre lag – overhuden, lærhuden og underhuden. Huden er ofte tykkest i fotsålen og tynnest i øyelokket.

5.
Huden har en rekke oppgaver, blant annet å regulere kroppstemperaturen, beskytte mot bakterier og holde kroppen fuktet. Huden produserer også D-vitamin når du er ute i solen, noe som er bra for skjelettet og motvirker benskjørhet.

Riktig rens for kroppen

En måte å opprettholde kroppens naturlige fuktighet og pH-balanse på, er å velge milde rengjøringsprodukter for kroppen. Vi hjelper deg å finne det riktige produktet for din hud.

Smøreskole - slik tar du vare pa den tørre huden

Uansett om du opplever huden som normal eller tørr, er det viktig å smøre den. Hvor ofte skal man smøre, og hvor mye krem skal man bruke? Vi hjelper deg!