Cosmica svarer- hudpleie for moden hud

Med årene forandres huden, derfor er det viktig å tilpasse hudpleien din etter alderen din. Cosmica gir deg svar på de vanligste spørsmålene.

Hvorfor skal jeg bruke hudpleie for moden hud?
Svar: For å gi huden din de beste forutsetninger. Er du 40 år har du ikke samme hud som da du var 20, og er du 60 år har huden garantert forandret seg siden du var 30 – uansett om du har fått rynker eller ikke.

Når skal jeg begynne med hudpleie for moden hud?
Svar: Hud eldes ulikt, derfor finnes det ingen fasit på det. Generelt pleier man å si at huden begynner å eldes rundt 30 år. Da begynner kollagenproduksjonen å reduseres. Også nivåene av elastin og hyaluronsyre forandres med årene, samt produksjonen av talg og cellefornyelsen. Det gjør at huden blir mindre elastisk, mister spenst og fuktighet, noe som gjør huden tynnere og rynker og fine linjer begynner å komme frem. Du trenger ikke bytte ut hele hudpleierutinen din bare fordi du har passert 30, men heller legge til et eller to produkter om gangen. Nøkkelen er å jobbe forebyggende med hudpleien din – det er enklere å utsette rynker enn å redusere dem når de allerede er der.

Hva skjer om jeg begynner med hudpleie for moden hud for tidlig?
Svar: Det er ikke farlig eller dumt å begynne med hudpleieprodukter tilpasset for moden hud for tidlig. Det som kan hende, er at du ikke merker den fulle effekten som produktet lover. Tenk også på at et produkt jobber på flere ulike områder. Er du for eksempel tørr, er produkter for moden hud oftest bra, ettersom de som regel inneholder mye fuktighet.

Hvorfor eldes huden min?
Svar: Aldring av huden skjer naturlig. Gener spiller en stor rolle i hvordan huden din eldes, men også hvordan du har tatt vare på huden din gjennom årene og hva du har utsatt den for. Mye sol og solarium har for eksempel negative effekter på huden, derfor er det ekstra viktig å beskytte huden mot solens stråler. Også hvor nøye du har vært med beskyttelse mot frie radikaler og hvordan din hudpleie har vært spiller en rolle.

Hvilke ingredienser skal jeg lete etter om jeg har moden hud?
Svar: Hyaluronsyre, peptider, niacniamid, vitamin A, C og E har alle positive effekter på hud som eldes.

Hva skal jeg videre tenke på i forhold til min huds aldring?
Svar: Hudpleie for moden hud, som Age Delay-serien, sakker ned prosessen. Men det er også viktig å tenke på at søvn, trening, sunt kosthold og andre gode livsvaner, har positiv påvirkning på huden – og husk – en god latter forlenger livet.

Produkter for moden hud
Age Delay Day Cream SPF 30Effektiv anti-age dagkrem med SPF 30
Age Delay Night Cream Dry SkinNattkrem som øker kollagenproduksjonen
Age Delay Day Cream Dry SkinDagkrem som utsetter hudens aldring
Age Delay Day Cream Normal SkinDagkrem som utsetter hudens aldring
Age Delay Eye CreamØyekrem som reduserer rinker og mørke ringer
Age Delay SerumSerum som øker hudens elastisitet