Førstehjelp for sensitiv hud

Tørr og stram hud som lett blir rød og kan klø – her finner du alt du trenger å vite om hvordan du pleier sensitiv hud – en hudtilstand som er veldig vanlig her i Norden.

Å vite hvilken hudtype man har kan være vanskelig, spesielt fordi hudens tilstand kan endres etter blant annet ytre påvirkning som klima og temperatursvingninger, men også indre påkjenninger som kosthold, hormoner og stress. I Skandinavia er sensitiv hud en ikke så altfor uvanlig tilstand. Det kommer blant annet av store temperatursvingninger, sterk kulde, vind og det tørre klimaet, i kombinasjon med solsensitivitet. Typisk for en sensitiv hud er overfladiske blodkar og rødhet, spesielt på kinn og rundt nesen. En sensitiv hud kan også oppleves å være tørr og reagerer oftere på aktive og parfymerte produkter. Da kan huden bli rødflammete og klø, og svie kan oppstå. Har du sensitiv hud er det viktig å tenke på å bruke produkter som styrker hudbarrieren og beroliger huden. Vil du eksfoliere huden – unngå skrubb med korn, såkalt mekanisk eksfoliering, og gå heller for enzympeeling. Rens huden med milde renseprodukter og tilfør fuktighet med nærende kremer som ikke forstyrrer pH-balansen. Fremfor alt – vær snill mot huden din – den er kroppens største organ.

5 ting å tenke på for deg med sensitiv hud:

  • Unngå produkter med parfyme og alkohol, det kan irritere og tørke ut huden.
  • Unngå for aktive ingredienser som aha-syrer og retinoider.
  • Vær nøye så du ikke overeksfolierer huden. Ønsker du å eksfoliere – unngå mekanisk peeling og bruke heller enzympeeling tilpasset for sensitiv hud.
  • Skal du teste nye hudpleieprodukter? Test først på en liten flate på kroppen for å se om du får en reaksjon.
  • Husk å alltid beskytte deg mot solen og unngå for mye kontakt med vann.
PRODUKTER FOR DEG MED sensitiv Hud
Sensitive Balance Face CreamRik, mild og beroligende ansiktskrem
Sensitive Balance Eye CreamBeroligende og fuktighetsgivende øyekrem med prebiotika
Sensitive Balance Micellar Cleansing GelMicellar rensegel med prebiotika og hyaluronsyre
Eksperten forteller! Alt om prebiotika

Probiotika og prebiotika kobles ofte til gode bakterier i magen og tarmfloraen, men er også en fordel i hudpleie. Cosmicas ekspert gir deg svar på alt du trenger å vite om prebiotika.

Sensitive Balance- for sensitiv hud

Lær deg mer om produktene i Cosmicas ansiktserie Sensitive Balance som er spesielt utviklet for sensitiv hud.