Sant eller usant- alt om kviser

Sminke gir kviser, kviser smitter og svarte hudormer er skitt – vet du hva som egentlig er riktig om kviser og hudormer?

Sjokolade gir kviser
Delvis sant. Det er ingenting som sier at det er 100 prosent riktig, men det finnes likevel individuelle variasjoner og en del personer som blir bedre av å unngå for eksempel sjokolade, men også andre næringsmidler – men det er ikke en generell anbefaling.

Fet hud = kviser
Delvis sant. Det trenger ikke bety at du har kviser bare fordi du har fet hud, men du har muligens lettere for å få kviser siden du har økt talgproduksjon.

Sminke gir kviser?
Delvis sant. Foundation har en tendens til å tette igjen porene, men så lenge du er nøye med den daglige rensingen, er det ikke noe problem. Det er derimot viktig at du rengjør sminkebørstene ofte – det er nemlig et perfekt sted å oppholde seg for bakteriene.

Kviser smitter
Usant. Nei, nei, nei – kviser smitter ikke!

Svarte hudormer er skitt
Usant. Svarte hudormer er en åpen pore der talgen (hudormen) har oksidert i kontakt med UV-lys og oksygen.

Når man klemmer en kvise, kommer det en til
Usant. En kvise smitter ikke resten av ansiktet, men huden blir derimot mer betent, og kvisen kan komme om og om igjen hvis du fortsetter å klemme.

Det er bra å sminke over kviser
Delvis sant. Tykke lag med dekkende sminke kan tette igjen porene og forverre problemet. Hvis du bruker riktige produkter, for eksempel ACO Spotless Cover Stick som dekker og samtidig tørker ut kvisen, kan du i stedet bli kvitt kvisen.

Mensen gir kviser
Delvis sant. Det stemmer absolutt ikke for alle, men under menstruasjonen skjer det mye med hormonene i kroppen som gjør at det kan dukke opp en og annen uønsket kvise.

Man kan frne porer
Usant. Porer blir verken færre eller mindre, men med de riktige produktene kan de se mindre fremtredende ut.

Nesten ingen har kviser, bare jeg
Usant. En tredel av alle ungdommer i alderen 12–16 har faktisk problemer med kviser og trenger en eller annen form for behandling.