Slik velger du riktig solkrem

Når solen endelig titter frem er det ekstremt viktig å huske solbeskyttelse. Men hvilken solkrem du trenger, avhenger av hva slags hud du har. Her får du Cosmica-ekspertens tips.

Mens noen opplever at de får tørr hud av sol og saltvann, opplever andre at huden blir fetere og at man får uren hud i sommerhalvåret. Ofte får solkremen skylden for dette, men den største feilen du gjør er å droppe solkremen på grunn av det. Ta deg heller litt tid til å finne riktig solkrem til din hud.

– Det finnes mange forskjellige solkremer ute på markedet tilpasset ulike hudtyper, så det finnes noe som passer alle. Sørg for å beskytte deg mot solens stråler ved hjelp av solkrem, klær og skygge, sier Ellen Grahm, Nordic Brand Manager for Cosmica Sol.

Solkrem gir god beskyttelse mot aldringstegn

De fleste ønsker lysere tider velkommen og vender gjerne ansiktet mot himmelen. Solen er som kjent en viktig kilde til Vitamin D. Men dessverre kan solstrålene også bidra til aldring og andre solskader på huden.

– Solbeskyttelse er bra for å motvirke rynker og tegn på for tidlig aldring. Uansvarlig soling og for mye soleksponering får huden til å miste sin spenst og elastisitet. Vårsolen er sterk, og huden er ubeskyttet. Start med solbeskyttelse allerede når de første strålene kommer på våren i mars april. Mange ansiktskremer og makeupprodukter inneholder SPF, men det er ofte ikke tilstrekkelig om du skal være mye ute i solen. Bruk heller en solbeskyttelse for ansiktet, forklarer Ellen.

Her er solkremene hun anbefaler ut fra type hud:

Tørr hud

Cosmica Sun Face Cream SPF 50+ er en intensiv, fuktighetsgivende solkrem med veldig høy beskyttelse som beskytter mot UVA- og UVB-stråler. Kremen absorberes raskt og er ikke klissete. Solkremen er også veldig vannfast.

Normal og kombinert hud

Hvis du har normal eller kombinert hud, kan både Cosmica Sun Face Cream SPF 50+ og Cosmica Sun Face Mattifying Fluid SPF 50+ passe. Førstnevnte gir rikelig med fuktighet, samtidig som den absorberes raskt uten å være klissete. For deg som ønsker en lettere solbeskyttelse, er Sun Face Mattifying Fluid SPF 50+ et godt alternativ. Den virker matt på huden, motvirker glans og tetter ikke porene.

Fet hud

Hvis du har fet hud eller opplever at den blir fet om sommeren, er Cosmica Sun Face Fluid Mattende SPF 50+ en solkrem som motvirker glans, bekjemper forekomsten av kviser og tetter ikke porene.

Moden hud

Cosmica Sun Face Cream SPF 50+ har økt UVA-beskyttelse og er en intensiv fuktighetsgivende solkrem. Kremen trekker raskt inn i huden og er ekstra vannresistent. Den er også uparfymert og passer til sensitiv hud.

Barn

Det er ekstra viktig å beskytte den lille kroppen mot solens sterke stråler. Barn har tynnere hud og er derfor mer følsomme overfor solen. Samtidig som de gjennom lek og bading lett eksponeres mer for solen. Alle Cosmica Sun Kids Active produkter er selvsagt milde, vannresistente, parfymefrie og uten fargestoffer.

Husk leppene!

Cosmica Sun Lip Balm er en leppepomade som beskytter mot UVA- og UVB-stråler, i tillegg til å pleie og mykgjøre leppene. Den har SPF 30. Ønsker du en høyere beskyttelse, kan du prøve Cosmica Sun Kids solstift med SPF 50 som er en fuktgivende solstift for barn, men den beskytter like godt for voksne.

Hvor høy faktor trenger du?

I Norge er anbefalingen å bruke solkrem med minst SPF 30 (med både UVA- og UVB-filter), men valg av faktor er avhengig av årstid, hvor man er bosatt i landet og hvilken hudtype man har. Jo lysere huden din er, jo høyere beskyttelse trenger du.

Husk at det er viktig å bruke nok solkrem når du smører deg og smør deg ofte. Ta alltid på et nytt lag solkrem etter at du har badet.

Solbeskyttelse for ansiktet

Filtrer:

Viser 3 produkter

Sun Face Cream Intensive Moisture SPF 50+Fuktighetsgivende ansiktssolkrem SPF 50+
Sun Face Cream Intensive Moisture SPF 30Fuktighetsgivende solkrem SPF 30
Alle hudtyper
Sun Lip Balm SPF 30Beskyttende leppepomade
Alle hudtyper
Les mer her
Solguide- den riktige beskyttelsen for deg

Ordentlig smøring og riktig solbeskyttelse – det er helt avgjørende for en trygg sommer. Med Cosmicas solguide får du hjelp til å finne den beste solfaktoren for deg.

Soleksem- eksperten forklarer

Små kløende prikker eller blemmer etter opphold i solen- det kan være soleksem, en vanlig hudtilstand som få vet hva er. ACO sin ekspert Sahar Ashkar forteller alt om soleksem.