Smøreskole for den lille kroppen

Sommer betyr ofte lek og bading – og mye opphold i solen. Her er de beste smøretipsene for en solsikker sommer med barna.

Jo, det er deilig når vinteren er over og de lange, varme sommerdagene står for tur, men det er viktig å beskytte barnas hud mot de sterke solstrålene. Barn har tynnere hud med mindre pigment, noe som gjør at de fortere blir solbrent. Ved å beskytte barna mot solen helt fra starten, reduserer man faren for hudkreft i fremtiden. Du reduserer også faren for forbrenninger, og barna får et sunt forhold til solen med på kjøpet. Les våre beste tips til hvordan du og barna kan nyte solen på en sikker måte.

Smør dere alltid før dere går ut. Det kan ofte være utfordrende å smøre barn. Ved å smøre kroppen og ansiktet før dere går ut i solen, slipper dere å starte oppholdet med bråk og motstand.

Ikke vær gjerrig med solkremen. For at solkremen skal oppnå beskyttelsen som står angitt på pakningen, må du påføre tilstrekkelig mengde. Et barn på fem år trenger ca. 15 milliliter hver gang til å smøre inn hele kroppen. Er du usikker på om du smurte en kroppsdel ordentlig? Smør en gang til for å være på den sikre siden!

Smør ofte. Smør hver tredje time, og alltid etter bading.

Bruk vannbestandige produkter. Alle Cosmica solprodukter for barn er ekstra vannresistent for at bading og plasking i bassenget og på stranden ikke skal være et problem.

Smør hele kroppen. Masser inn solkremen i sirkelbevegelser på hele kroppen for å være sikker på at du ikke går glipp av noen områder. Glem ikke ørene og bak ørene, inntil hårfestet, nesen, hendene og føttene. Vi har solkrem både i form av spray, stift og lotion. Prøv deg frem for å finne den som passer best for deg og barnet.

Husk:

  • Unngå direkte sollys i størst mulig grad – vi vet at det kan være vanskelig, men barn under ett år skal ikke utsettes for direkte sollys.
  • Både små og store barn bør alltid beskyttes med klær, for eksempel spesielle solklær med UV-beskyttelse i tillegg til solhatt. Glem heller ikke solbriller for å beskytte de små øynene.
  • Solen er på sitt sterkeste midt på dagen mellom kl. 11 og 15. Husk å ta en pause i skyggen eller innendørs rundt lunsjtider.
  • La deg ikke lure av skyene. Tynne skyer kan dempe varmen fra solen, men likevel slippe gjennom mye av UV-strålingen.
  • Smør også barnet i hverdagen. Solen lyser like sterkt i barnehagen og i parken som på stranden.


Solbeskyttelse for barn
Sun Kids Pump Spray SPF 50+Solkrem for barn SPF 50+
Kids Sun Lotion SPF 50+Solkrem for barn SPF 50+
Kids Active Sun Mousse SPF 50Fuktighetsgivende solmousse for barn
Den følsomme babyhuden

Vi vil bare det aller beste for de minste, og derfor er det viktig å velge produkter med omhu. ACO har en rekke ulike produkter også for den lille kroppen.

Alt du trenger a vite om solbeskyttelse

Solbeskyttelse er et emne som interesserer mange. Cosmicas ekspert Maria Matsson gir deg svar på de vanligste spørsmålene rundt solbeskyttelse.