Riktig rens for din hudtype

Hemmeligheten bak en fin og vakker hud, er rens. Det finnes en rekke renseprodukter for ulike hudtyper. Hvilket passer deg best?

I vårt sortiment har vi flere typer renseprodukter tilpasset dine behov og ønsker. En renselotion passer for eksempel utmerket for tørr og følsom hud, mens en rensemousse passer bedre for fet og oljete hud. For beste resultat anbefaler vi at du renser huden morgen og kveld, og at du avslutter rensen med en toner for å fjerne de siste restene av urenheter og sminke. Når du starter dagen med å rense ansiktet, får du fjernet døde hudceller, skitt og svette. Og om kvelden er det ekstra viktig å rense ansiktet for sminke, skitt og annen luftforurensning som du er blitt utsatt for i løpet av dagen. En rengjort hud baner også vei for påfølgende fuktighetsgivende produkter.

Kombinert hud karakteriseres av en fetere t-sone med tørr eller normal hud i resten av ansiktet. Se etter et mildt renseprodukt i form av gel eller lotion. Det går også fint å bruke en rensemousse med enzympeeling for de fetere partiene i ansiktet.

Pssst! Ifølge en undersøkelse utført av ACO Hud, har 50 prosent av alle kvinner kombinert hud.

  • Normal hud er ofte i balanse og har det bra, men trenger likevel pleiende og milde produkter. Velg mellom mousse, gel, lotion eller micellarvann, men vær klar over at produktene må være pleiende og fuktgivende for ikke å forstyrre hudens naturlige pH-balanse.
  • Tørr hud trenger et renseprodukt som roer og fukter huden. Da er en såpefri gel eller lotion et godt alternativ.
  • Fet hud har ofte en høyere produksjon av talg, og kan derfor trenge ekstra eksfoliering. En rensemousse eller gel er det beste alternativet.
  • Følsom hud trenger ekstra omtanke og et mildt renseprodukt. Da er en renselotion det beste alternativet. Micellarvann eller toner er også gode alternativer.
  • Det følsomme øyeområdet blir lett irritert. Du bør derfor unngå å bruke samme renseprodukt som for resten av ansiktet. Velg heller et renseprodukt som er beregnet for øyeområdet.
Tips! Mange av våre renseprodukter har eksfolierende effekt, men du kan med fordel peele ansiktet ordentlig et par ganger i uken. Bruk Cosmica Cleansing Scrub for en ekstra ren følelse.
Rengjøring fra Cosmica
Soft & Soothing Cleansing LotionMild og beroligende ansiktsrens
Rebalancing Cleansing FoamEksfolierende rensemousse med AHA-syre
Pure Glow Renewing Daily CleanserEksfolierende rensemousse med BHA-syre
Sensitive Balance Micellar Cleansing GelMicellar rensegel med prebiotika og hyaluronsyre
Les mer om rengjøring
Go go glow!

Grunnlaget for et ansikt med fin glød ligger i hudpleien. Vi hjelper deg med en glød til misunnelse. Huden vil bli myk, glatt og strålende!

Eksfolier mer

Huden kan trenge hjelp til å bli kvitt døde hudceller. Eksfolierende produkter gir en rekke fordeler, som mer glød og jevnere hudoverflate.